Joustoluotto: Löydä paras tästä vertailusta (2024)

Tässä artikkelissa kerromme tarkalleen, miten toimia, jotta onnistut hakemaan parhaimman ja edullisimman joustoluoton.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan, valitse taulukosta sopiva lainanvälittäjä tai pankki ja tee lainahakemus ilmaiseksi. Suosittelemme että kokeilet useampaa palvelua varmistaaksesi että saat edullisimman koron ja tarpeisiisi sopivimman palveluntarjoajan.

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4 - 20 %

 • Nopea lainojen kilpailutus
 • Vakuudettomat lainat pankeilta
 • Järjestely- ja yhdistelylaina todella tehokkaasti

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,41 - 20 %

 • Edulliset lainat loistavilla lainaehdoilla
 • Noin 65% hakijoista saa myönteisen päätöksen
 • Yli 26 pankin lainapäätökset nopeasti

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:1 - 240 kk

Korko:4,19 - 20 %

 • Pienet ja isommat lainat nopeasti tilille
 • TV:stä tuttu ja 100% kotimainen
 • Suomen ehkä se suosituin kilpailuttaja

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Kilpailuta lainat jopa 27 pankilla & rahoituslaitoksella
 • Suurin laina ilman vakuuksia 60.000€ asti
 • Todella nopea lainapäätös

Lainasummat:1 - 4000 €

Laina-aika:3 - 54 kk

Korko:- 19,97 %

 • Joustava luotto toimii kuin luottokortti
 • Rahat tilille poikkeuksellisesti kellon ympäri
 • Kaikista nopein lainapäätös ja maksu

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:6 - 19 %

 • Edulliset lainat loistavilla lainaehdoilla
 • Kilpailutus tehdään hyödyntämällä lukuisia resursseja
 • Yli 20 pankin lainapäätökset nopeasti

Lainasummat:1000 – 50 000 €

Laina-aika:60 - 144 kk

Korko:6,90 – 17,81 %

 • 2 maksuvapaata kuukautta vuodessa
 • Valinnainen maksuvakuutus
 • Rinnakkaishakija mahdollinen

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Kilpailuttaa ja vertaa lainapalvelut
 • Löydä itsellesi halvin mahdollinen lainatarjous
 • Maksu tilille jo vuorokaudessa arkisin

Taulukon palveluista pääset käsiksi jopa yli 40 pankin tai rahoituslaitoksen joustoluottoihin, eli voit olla käytännössä varma, että sopiva löytyy jostain niistä.

Mikä on edullinen joustoluotto ja miten siitä voi hyötyä vuonna 2024

Joustoluotto on laina, jossa lainanhakija saa käyttöönsä tietyn luottorajan, jota hän voi hyödyntää tarpeidensa mukaan. Lainaa ei nosteta kerralla kokonaan, vaan lainanhakija voi ottaa käyttöön haluamansa summan luottorajasta ja maksaa takaisin ainoastaan käytetyn summan. Joustoluotossa on yleensä myös mahdollisuus nostaa rahaa uudelleen, kun aiemmin nostettu summa on maksettu takaisin.

Joustoluotto voi olla hyödyllinen vaihtoehto 2024 epävakaassa markkinatilanteessa useista syistä:

 • Joustavuus: Joustoluoton avulla lainanhakija voi sopeuttaa lainan nostamista ja takaisinmaksua omaan taloudelliseen tilanteeseensa. Lainaa voi nostaa tarpeen mukaan ja takaisinmaksuaikataulua voi säätää joustavasti. Tämä antaa joustavuutta taloushallintaan epävarmoina aikoina, kun taloudellinen tilanne voi muuttua nopeasti.
 • Varaudu yllättäviin kuluihin: Epävakaassa markkinatilanteessa voi ilmetä yllättäviä menoja tai taloudellisia haasteita. Joustoluotto tarjoaa turvaverkon, josta voi nostaa tarvittavan summan nopeasti, kun tarve ilmenee. Tällä tavoin joustoluotto auttaa selviytymään odottamattomista rahallisista haasteista.
 • Vakautta taloushallintaan: Epävarmoissa markkinatilanteissa voi olla vaikeaa ennakoida tulevia tarpeita ja menoja. Joustoluoton avulla lainanhakija voi hallita talouttaan joustavasti ilman tarvetta ottaa uusia lainoja jokaisen tarpeen ilmaantuessa. Joustoluotto tarjoaa jatkuvan luottorajan, jota voi hyödyntää tarpeen mukaan.
 • Korkojen ja kulujen hallinta: Epävakaassa markkinatilanteessa korkotaso voi vaihdella. Joustoluotossa korko lasketaan yleensä vain käytetystä summasta, ei koko luottorajasta. Tämä tarkoittaa, että lainanhakija maksaa korkoja vain käytetystä osuudesta, mikä voi olla edullisempaa verrattuna perinteisiin lainoihin, joissa korko lasketaan koko lainasummasta.

On kuitenkin tärkeää huomata, että joustoluottoa tulee käyttää vastuullisesti. Vaikka joustoluotossa on joustavuutta, takaisinmaksuvelvollisuus säilyy, ja velka on maksettava takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Lainanhakijan tulee arvioida oma maksukykynsä realistisesti ja luoda takaisinmaksuaikataulu, johon hän voi sitoutua.

Miten edulliset joustoluotot ovat muuttuneet 2024 kiristyneen taloustilanteen takia

Vuonna 2024 kiristynyt taloustilanne ja EKP:n nostamat ohjauskorot vaikuttivat suomalaisten lainanhakijoiden joustoluottoihin seuraavilla tavoilla:

 • Korkokulut: Kiristynyt taloustilanne ja korkeammat ohjauskorot voivat johtaa joustoluottojen korkokulujen nousuun. Lainantarjoajat saattavat siirtää korkeampia rahoituskustannuksia lainanhakijoille, mikä voi lisätä joustoluottojen kokonaiskuluja. On tärkeää tarkistaa korkotasoja ja vertailla eri tarjoajien tarjouksia löytääkseen edullisimman vaihtoehdon.
 • Lainan saatavuus: Lainantarjoajat saattavat olla tiukempia myöntäessään joustoluottoja ja asettaa tiukempia vaatimuksia hakijoille, kuten parempi luottokelpoisuus ja vakaampi taloudellinen tilanne. Jotkut lainantarjoajat voivat myös vähentää lainatarjontaa tai rajoittaa luottorajojaan kiristyneen taloustilanteen vuoksi.
 • Takaisinmaksuehdot: Lainantarjoajat voivat tarkistaa takaisinmaksuehtojaan kiristyneen taloustilanteen myötä. Esimerkiksi, aiemmin joustavat maksuaikataulut voivat muuttua tiukemmiksi, mikä voi vaikuttaa lainanhakijan mahdollisuuksiin hallita takaisinmaksua. On tärkeää olla tietoinen mahdollisista muutoksista takaisinmaksuehdoissa ja varmistaa, että ne sopivat omaan taloudelliseen tilanteeseen.
 • Kilpailu lainamarkkinoilla: Kiristynyt taloustilanne ja korkeammat korot voivat vaikuttaa kilpailuun lainamarkkinoilla. Joillakin lainantarjoajilla voi olla vähemmän tarjolla olevia joustoluottoja tai rajoitetumpi valikoima. Tämä voi vaikuttaa lainanhakijoiden mahdollisuuksiin löytää sopiva ja edullinen joustoluotto. Lainanvertailupalveluiden käyttö voi auttaa löytämään eri tarjoajien tarjoukset ja vertailemaan niitä helposti.

On tärkeää seurata taloudellista tilannetta ja lainamarkkinoiden muutoksia vuoden 2024 aikana. Lainanhakijoiden kannattaa olla valmiita kilpailuttamaan ja vertailemaan eri lainantarjoajia sekä tarkistamaan lainaehtojaan säännöllisesti. Näin voi löytää parhaan mahdollisen joustoluottotarjouksen omaan tilanteeseesi.

Mitä halvan joustoluoton hakijan tulisi erityisesti ottaa huomioon hakiessaan lainaa vuonna 2024

Muutokset voivat liittyä sekä joustoluoton tarjoajan että lainanhakijan tilanteeseen. Tässä muutamia esimerkkejä asioista, jotka voivat muuttua ja joita tulisi huomioida vuonna 2024:

 • Oma taloudellinen tilanne: Kiristyneessä taloustilanteessa on erityisen tärkeää arvioida omaa taloudellista tilannetta huolellisesti. Mieti, kuinka paljon voit realistisesti sitoutua kuukausittaisiin maksuihin ja takaisinmaksuaikaan. On tärkeää valita joustoluotto, jonka takaisinmaksu on hallittavissa ja sopii omaan taloudelliseen tilanteeseen.
 • Korko ja kulut: Joustoluottojen korko ja kulut voivat muuttua ajan myötä. Lainantarjoajat voivat päivittää korkotasojaan ja mukauttaa kulujaan markkinatilanteen ja taloudellisten olosuhteiden perusteella. Siksi on tärkeää seurata korkoja ja vertailla eri tarjoajien tarjouksia säännöllisesti.
 • Eri tarjoajien tarjoukset: Kiristyvä taloustilanne voi johtaa eri lainantarjoajien tarjoamien korkojen ja ehtojen muutoksiin. On tärkeää vertailla eri tarjoajien tarjouksia ja selvittää, miten niiden korkokulut ja takaisinmaksuehdot ovat muuttuneet. Lainanvertailupalveluiden avulla voit helposti vertailla eri vaihtoehtoja ja löytää edullisimman joustoluoton.
 • Luottoraja: Joustoluoton luottoraja voi muuttua riippuen lainanhakijan maksukyvystä ja luottotietojen tilasta. Jos luottotietosi paranevat tai heikkenevät, luottoraja voi nousta tai laskea. Lisäksi joissain tapauksissa luottoraja voi myös kasvaa, kun olet käyttänyt joustoluottoa vastuullisesti ja maksanut takaisin ajoissa.
 • Takaisinmaksuehdot: Joustoluoton takaisinmaksuehdot voivat myös muuttua ajan myötä. Esimerkiksi, alkuperäinen takaisinmaksuaika voi pidentyä tai lyhentyä, ja maksuerät voivat vaihdella. On tärkeää olla tietoinen mahdollisista muutoksista takaisinmaksuehdoissa ja varmistaa, että ne sopivat omaan taloudelliseen tilanteeseen.
 • Lisäpalvelut ja etuudet: Joustoluoton tarjoajat voivat tarjota erilaisia lisäpalveluita ja etuja laina-asiakkailleen. Nämä palvelut voivat muuttua ajan myötä tai uusia palveluita voidaan lisätä. Esimerkkejä tällaisista palveluista voivat olla esimerkiksi alennukset tai bonukset, maksujen lykkäysmahdollisuudet tai joustavat maksuehdot. On hyvä seurata ja vertailla eri tarjoajien tarjoamia lisäpalveluita.
 • Muuttuneet tilanteet: Kiristyneessä taloustilanteessa lainamarkkinat voivat muuttua nopeasti. On tärkeää pysyä ajan tasalla talouden tilasta ja mahdollisista muutoksista lainantarjoajien tarjouksissa. Seuraa finanssialan uutisia ja tarkista säännöllisesti lainanvertailupalveluita päivittyneiden tietojen saamiseksi.

Kokonaisuudessaan vuonna 2024 kiristynyt taloustilanne ja korkeammat ohjauskorot voivat vaikeuttaa lainanhakijoiden asemaa joustoluottoja haettaessa. Kuitenkin lainanvertailupalvelut voivat olla erinomainen työkalu edullisimman vaihtoehdon löytämiseksi. Vertailun avulla voit selvittää eri tarjoajien tarjoamat korkokannat.

On suositeltavaa tarkistaa joustoluoton ehdot ja mahdolliset muutokset säännöllisesti sekä olla yhteydessä lainantarjoajaan, mikäli on epäselvyyksiä tai tarvetta neuvotteluille. Tärkeää on myös seurata omaa taloudellista tilannetta ja varmistaa, että joustoluotto on edelleen sopiva ratkaisu omiin tarpeisiin ja taloudellisiin mahdollisuuksiin.

Pienikuluisen joustoluoton myöntämisen edellytykset 2024

Joustoluoton myöntämisen edellytykset voivat vaihdella vuonna 2024 lainantarjoajasta toiseen, mutta yleisesti ottaen seuraavia tekijöitä arvioidaan:

Ikäraja: Lainantarjoaja asettaa yleensä alaikärajan, joka voi vaihdella 18–20 vuoden välillä. Sinun tulee olla vähintään tämän ikäinen voidaksesi hakea joustoluottoa.

Luottokelpoisuus: Lainantarjoaja arvioi luottokelpoisuuttasi tarkastelemalla luottotietojasi, kuten maksuhistoriaa, luottokortteja ja mahdollisia maksuhäiriöitä. Hyvä luottokelpoisuus lisää mahdollisuuksiasi saada myönteinen lainapäätös.

Tulotaso: Lainantarjoajat haluavat varmistaa, että sinulla on riittävät tulot takaisinmaksuun. He saattavat pyytää palkkatodistuksia, tiliotteita tai muita dokumentteja, jotka todistavat säännölliset tulot.

Vakituinen osoite: Sinun tulee yleensä olla vakituisesti asuva Suomessa ja sinulla tulee olla Suomen virallinen osoite.

Muut tekijät: Joillakin lainantarjoajilla voi olla muita erityisehtoja, kuten minimitulovaatimus tai vaatimus olla vakituisessa työsuhteessa. Nämä ehdot voivat vaihdella tarjoajasta riippuen.

On tärkeää huomata, että jokainen lainantarjoaja voi vuonna 2024 asettaa omat kriteerinsä joustoluoton myöntämiselle. Ennen lainan hakemista on suositeltavaa tutkia ja verrata eri tarjoajien ehtoja ja varmistaa, että täytät heidän asettamansa vaatimukset.

Muista myös, että joustoluoton myöntäminen ei ole automaattista, vaikka täyttäisitkin edellytykset. Lainantarjoaja tekee kokonaisarvion taloudellisesta tilanteestasi ennen lainan myöntämistä.

Hintalaadultaan parhaan joustoluoton hakuprosessi ja päätöksentekoaika vuonna 2024

Joustoluoton hakuprosessi ja päätöksentekoaika voivat vuonna 2024 vaihdella lainantarjoajien välillä, mutta yleisesti ottaen seuraavat vaiheet kuvaavat joustoluoton hakuprosessia:

 1. Vertailu ja valinta: Tutustu eri lainantarjoajien joustoluottotarjontaan ja vertaile niiden korkoja, kuluja, ehtoja ja palveluita. Valitse sinulle sopivin tarjoaja ja joustoluottoehdot.
 2. Hakemuksen täyttö: Siirry valitsemasi lainantarjoajan verkkosivustolle ja täytä joustoluottohakemus. Hakemuksessa sinulta pyydetään yleensä henkilötietoja, taloustietoja, työtilannetta ja muita tarvittavia tietoja.
 3. Tietojen tarkistus: Lainantarjoaja tarkistaa antamasi tiedot ja arvioi luottokelpoisuuttasi. He voivat pyytää sinulta lisätietoja tai dokumentteja, kuten palkkatodistuksia tai tiliotteita.
 4. Päätöksenteko: Lainantarjoaja käsittelee hakemuksesi ja tekee päätöksen joustoluoton myöntämisestä. Päätös voi olla myönteinen, hylätty tai vaatia lisätietoja.
 5. Päätöksen vastaanotto: Saat ilmoituksen päätöksestä, yleensä sähköpostitse tai tekstiviestillä. Jos päätös on myönteinen, saat tiedot myönnetystä joustoluotosta, kuten luottorajan ja nostomahdollisuudet.

Päätöksentekoaika joustoluottojen osalta vuonna 2024 vaihtelee lainantarjoajasta toiseen. Joissakin tapauksissa päätös voi tulla välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen, kun taas toisissa tapauksissa päätöksen saaminen voi kestää useita pankkipäiviä. Päätöksentekoaikaan vaikuttavat hakemuksen tarkistusprosessi, lisätietojen pyytäminen ja lainantarjoajan sisäiset käytännöt.

On tärkeää huomioida, että päätöksentekoaika ei ole aina takuuvarmasti nopea, etenkin jos tarvitaan lisätietoja tai tarkistuksia. Siksi on suositeltavaa suunnitella lainanhakuprosessi etukäteen ja ottaa huomioon mahdollinen viive päätöksenteossa, jos joustoluottoa tarvitaan tiettyyn ajankohtaan mennessä.

Halvimpien joustoluottojen vertailu 2024

Vertaillessasi joustoluottoja vuonna 2024, on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä. Seuraavassa on joitakin keskeisiä näkökohtia, jotka kannattaa pitää mielessä:

 1. Korko ja kulut: Kiinnitä huomiota joustoluoton korkotasoon ja muihin mahdollisiin kuluihin, kuten avausmaksuihin, nostopalkkioihin tai kuukausittaisiin tilinhoitomaksuihin. Vertaile eri tarjoajien tarjouksia ja pyri valitsemaan joustoluotto, jossa korko ja kulut ovat kilpailukykyisiä.
 2. Luottoraja: Tarkista, millainen luottoraja sinulle tarjotaan. Luottoraja määrittelee sen, kuinka paljon voit nostaa joustoluotolta. Valitse sellainen luottoraja, joka vastaa tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.
 3. Takaisinmaksuehdot: Tutki joustoluoton takaisinmaksuehtoja, kuten takaisinmaksuaikaa ja mahdollisia joustoja maksuaikataulun suhteen. On tärkeää, että takaisinmaksuaikataulu sopii omaan taloudelliseen tilanteeseesi ja pystyt maksamaan takaisin lainasumman sovitusti.
 4. Mahdollisuus ylimääräisiin nostoihin: Joustoluotoissa voi olla mahdollisuus tehdä ylimääräisiä nostoja, kun tarve ilmenee. Tarkista, onko tarjoajalla joustoja uusien nostojen tekemiseen ja millaiset ehdot niille asetetaan.
 5. Asiakaspalvelu ja käyttöliittymä: Arvioi myös lainantarjoajan asiakaspalvelun laatua ja saatavuutta. On tärkeää, että sinulla on helppo pääsy tukeen ja että saat tarvittaessa apua ja neuvoja. Lisäksi tutki joustoluoton käyttöliittymän käytettävyyttä ja toimivuutta, sillä hyvin suunniteltu ja helppokäyttöinen käyttöliittymä tekee lainan hallinnasta vaivatonta.
 6. Arvostelut ja asiakaskokemukset: Lue muiden asiakkaiden arvosteluja ja kokemuksia kyseisestä lainantarjoajasta ja heidän tarjoamastaan joustoluotosta. Tämä voi antaa sinulle paremman käsityksen tarjoajan luotettavuudesta ja asiakastyytyväisyydestä.

Vertaillessasi joustoluottoja vuonna 2024näiden tekijöiden perusteella voit löytää itsellesi parhaiten sopivan ja edullisimman vaihtoehdon. Muista myös arvioida omaa taloudellista tilannettasi ja takaisinmaksukykyäsi realistisesti ennen joustoluoton hakemista.

Vinkkejä edullisen joustoluoton valintaan ja käyttöön 2024

Tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua valitsemaan sopivan joustoluoton vuonna 2024:

 1. Vertaile eri tarjoajia: Käytä lainanvertailusivustoja ja tutki eri tarjoajien joustoluottojen ominaisuuksia, korkoja, kuluja ja ehtoja. Vertailu auttaa sinua löytämään parhaan tarjouksen tarpeisiisi.
 2. Tarkista korko ja kulut: Kiinnitä erityistä huomiota joustoluoton korkoon ja muihin mahdollisiin kuluihin, kuten avausmaksuihin, nostopalkkioihin tai tilinhoitomaksuihin. Pienet erot kuluissa voivat vaikuttaa merkittävästi kokonaiskustannuksiin.
 3. Arvioi takaisinmaksuaika: Harkitse, kuinka nopeasti pystyt maksamaan joustoluoton takaisin. Lyhyempi takaisinmaksuaika voi tarkoittaa suurempaa kuukausierää, mutta samalla säästät korkokuluissa.
 4. Selvitä joustomahdollisuudet: Tarkista, onko joustoluotossa mahdollisuus joustaviin maksuaikatauluihin tai ylimääräisiin lyhennyksiin ilman lisäkuluja. Tällaiset ominaisuudet voivat antaa sinulle joustavuutta takaisinmaksussa ja auttaa sopeutumaan muuttuviin taloudellisiin tilanteisiin.
 5. Luottoraja ja nostomahdollisuudet: Arvioi, kuinka suuri luottoraja tarvitset ja miten usein voit tehdä nostoja joustoluotolta. Varmista, että luottoraja vastaa tarpeitasi ja että nostaminen on helppoa ja nopeaa tarpeen mukaan.
 6. Asiakaspalvelu ja käyttöliittymä: Tutki lainantarjoajan asiakaspalvelun laatua ja saatavuutta. On tärkeää, että sinulla on helppo pääsy tukeen ja että saat tarvittaessa apua. Lisäksi tarkista, että joustoluoton käyttöliittymä on selkeä ja helppokäyttöinen.
 7. Lue arvosteluja ja kokemuksia: Tutustu muiden asiakkaiden arvosteluihin ja kokemuksiin kyseisestä lainantarjoajasta ja heidän joustoluotostaan. Tämä voi antaa sinulle paremman käsityksen tarjoajan luotettavuudesta ja asiakastyytyväisyydestä.

Valitessasi joustoluottoa on tärkeää huomioida omat taloudelliset tarpeesi ja takaisinmaksukykysi. Tee huolellinen vertailu eri vaihtoehtojen välillä ja valitse sellainen joustoluotto, joka tarjoaa edulliset ehdot ja joustavuutta taloudellisiin tilanteisiisi.