Lainaa ulkomailta – Kilpailuta myös edulliset ulkomaiset lainapalvelut (2024)

Jos etsit lainaa ulkomailta, niin olet oikeassa paikassa, koska meidän listaamat palvelut ovat pääasiassa pohjoismaalaisia pankkeja, rahoituslaitoksia tai lainanvälittäjiä.

Valitse taulukosta sinulle sopivalta tuntuva lainavaihtoehto. Suosittelemme erityisesti lainanvälityspalveluita, sillä niiden avulla saat heti monta lainatarjousta yhdellä hakemuksella, niin ulkomaalaisilta, kuin myös suomalaisilta pankeilta.

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4 - 20 %

 • Nopea lainojen kilpailutus
 • Vakuudettomat lainat pankeilta
 • Järjestely- ja yhdistelylaina todella tehokkaasti

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,41 - 20 %

 • Edulliset lainat loistavilla lainaehdoilla
 • Noin 65% hakijoista saa myönteisen päätöksen
 • Yli 26 pankin lainapäätökset nopeasti

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:1 - 240 kk

Korko:4,19 - 20 %

 • Pienet ja isommat lainat nopeasti tilille
 • TV:stä tuttu ja 100% kotimainen
 • Suomen ehkä se suosituin kilpailuttaja

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Kilpailuta lainat jopa 27 pankilla & rahoituslaitoksella
 • Suurin laina ilman vakuuksia 60.000€ asti
 • Todella nopea lainapäätös

Lainasummat:1 - 4000 €

Laina-aika:3 - 54 kk

Korko:- 19,97 %

 • Joustava luotto toimii kuin luottokortti
 • Rahat tilille poikkeuksellisesti kellon ympäri
 • Kaikista nopein lainapäätös ja maksu

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:6 - 19 %

 • Edulliset lainat loistavilla lainaehdoilla
 • Kilpailutus tehdään hyödyntämällä lukuisia resursseja
 • Yli 20 pankin lainapäätökset nopeasti

Lainasummat:1000 – 50 000 €

Laina-aika:60 - 144 kk

Korko:6,90 – 17,81 %

 • 2 maksuvapaata kuukautta vuodessa
 • Valinnainen maksuvakuutus
 • Rinnakkaishakija mahdollinen

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Kilpailuttaa ja vertaa lainapalvelut
 • Löydä itsellesi halvin mahdollinen lainatarjous
 • Maksu tilille jo vuorokaudessa arkisin

Monesti lainanhakija hakee tietämättään lainaa ulkomailta, eikä se oikeastaan vaikuta korkoon tai lainaehtoihin ollenkaan.

Muistakaa, että ulkomaalaisilla pankeilla täytyy olla luvat kunnossa myös Suomessa, että pystyvät yleensäkään harjoittamaan lainantarjontaa missään muodossa.

Lainanhakijan kannattaa harkita myös ulkomaisia lainantarjoajia useista syistä:

 • Laajempi valikoima vaihtoehtoja: Ulkomaiset lainantarjoajat voivat tarjota erilaisia lainatuotteita ja -ehtoja verrattuna kotimaisiin tarjoajiin. Tämä voi antaa lainanhakijalle enemmän vaihtoehtoja ja mahdollisesti paremman sopimuksen omiin tarpeisiinsa.
 • Kilpailukykyisemmät ehdot: Ulkomaiset lainantarjoajat saattavat tarjota kilpailukykyisempiä korkoja, alhaisempia kuluja tai joustavampia lainaehtoja. Näitä etuja voi hyödyntää lainojen vertailussa ja valinnassa.
 • Erityistilanteisiin soveltuvat lainat: Ulkomaiset lainantarjoajat saattavat tarjota erityyppisiä lainoja, jotka soveltuvat esimerkiksi ulkomaille muuttoa, matkustamista tai kansainvälistä opiskelua varten. Tällaiset lainat voivat olla hyödyllisiä, jos suunnittelet tällaista elämänmuutosta.
 • Kielitaito: Jos sinulla on kielitaitoa ja pystyt viestimään sujuvasti muulla kuin kotimaisella kielellä, ulkomaiset lainantarjoajat voivat olla hyvä vaihtoehto. Saatat löytää paremmin tietoa ja asiakaspalvelua omalla kielelläsi.

On kuitenkin tärkeää huomata, että ulkomaisiin lainantarjoajiin liittyy myös omia riskejä ja haasteita, varsinkin vuonna 2024 jolloin yleinen taloustilanne on huonontunut.

Varmista ulkomaalaisen lainapalvelun taustat

laina ulkomailta varmistusSinun tulisi huolellisesti tutkia ja varmistaa, että kyseinen lainantarjoaja on luotettava ja toimii laillisten sääntöjen ja määräysten mukaisesti. Lisäksi sinun tulisi ymmärtää lainan ehdot ja ehtojen soveltaminen eri oikeusjärjestelmissä.

Kun harkitset ulkomaisia lainantarjoajia, suosittelemme tekemään huolellista taustatutkimusta ja vertailemaan eri vaihtoehtoja. Voit hyödyntää kansainvälisiä lainanvertailusivustoja tai pyytää suosituksia muilta henkilöiltä, jotka ovat käyttäneet ulkomaisia lainapalveluita.

Mitä kannattaa ottaa huomioon hakiessaan halpaa lainaa ulkomailta?

Useat ulkomaiset lainantarjoajat tarjoavat palveluitaan myös Suomen asukkaille. Lainojen hakeminen ulkomailta voi tarjota laajemman valikoiman vaihtoehtoja ja mahdollisesti parempia ehtoja.

Kun suomalainen henkilö hakee vuonna 2024 ulkomaista lainaa, on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon muutamia seikkoja:

 • Kansainväliset ehdot: Ulkomaiset lainantarjoajat voivat soveltaa erilaisia ehtoja ja käytäntöjä verrattuna kotimaisiin lainanantajiin. On tärkeää lukea lainaehtoja huolellisesti ja ymmärtää, miten ne eroavat kotimaisten lainojen ehdoista.
 • Valuuttakurssiriski: Jos haet lainaa ulkomailta valuutassa, joka eroaa eurosta, on tärkeää harkita valuuttakurssiriskiä. Kurssimuutokset voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin ja takaisinmaksuun.
 • Sääntely ja lainsäädäntö: Lainan hakeminen ulkomailta voi tarkoittaa erilaista sääntelyä ja lainsäädäntöä verrattuna kotimaisten lainojen hakemiseen. On tärkeää varmistaa, että ulkomainen lainantarjoaja toimii laillisten standardien mukaisesti ja että sinulla on ymmärrys oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi.
 • Kielitaito ja asiakaspalvelu: Kun haet ulkomaista lainaa, kommunikointi voi tapahtua eri kielellä kuin suomeksi. On hyvä varmistaa, että ymmärrät lainaehtojen ja muiden tärkeiden dokumenttien sisällön sekä että sinulla on mahdollisuus saada asiakaspalvelua omalla kielelläsi.

Jos harkitset ulkomaista lainaa vuonna 2024, suosittelemme tekemään huolellista taustatutkimusta ja vertailemaan eri tarjoajia. Tutki lainaehtoja, korkoja, kuluja ja asiakaspalvelun laatua. Voit hyödyntää kansainvälisiä lainanvertailusivustoja (käytä apuna Googlen kääntäjää esimerkiksi) tai pyytää suosituksia luotettavilta lähteiltä.

On myös suositeltavaa keskustella oman pankin kanssa ennen ulkomaisen lainan hakemista. Pankki voi tarjota neuvoja ja lisätietoja ulkomaisista lainavaihtoehdoista sekä auttaa sinua ymmärtämään mahdollisia riskejä ja vaikutuksia talouteesi.

Suomalaisten kokemuksia ulkomaisten lainojen ottamisesta ja niiden kannattavuudesta

Suomalaisilla lainanottajilla on ollut erilaisia kokemuksia vuonna 2024 ulkomailta otetuista lainoista. Jotkut kokemukset voivat olla positiivisia, kun taas toisilla voi olla haasteita tai negatiivisia kokemuksia.

On tärkeää muistaa, että jokainen lainantarjoaja ja lainasopimus on yksilöllinen, ja kokemukset voivat vaihdella (niin ne usein tekevätkin).

Positiivisia kokemuksia ulkomailta otetuista lainoista voivat olla:

 • Kilpailukykyisemmät ehdot: Ulkomaiset lainantarjoajat voivat tarjota alhaisempia korkoja, joustavampia lainaehtoja tai muita etuja, jotka voivat säästää rahaa lainanottajalle.
 • Laajempi valikoima: Ulkomaiset lainantarjoajat voivat tarjota laajemman valikoiman lainatuotteita ja -vaihtoehtoja, mikä antaa enemmän vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia löytää sopiva laina omiin tarpeisiin.
 • Erinomainen asiakaspalvelu: Jotkut ulkomaiset lainantarjoajat voivat tarjota erinomaista asiakaspalvelua ja tukea lainanhakijoille. Tämä voi sisältää selkeän viestinnän, nopeat vastaukset kysymyksiin ja hyvän tuen koko lainaprosessin ajan.

Negatiivisia kokemuksia ulkomailta haetuista lainoista voivat olla:

 • Kieliongelmat: Ulkomaiset lainantarjoajat voivat toimia eri kielillä, mikä voi aiheuttaa haasteita viestinnässä tai ymmärtämisessä. Lainanhakijan on tärkeää ymmärtää lainaehtoja ja kommunikoida selkeästi.
 • Valuuttariski: Jos ulkomailta otettu laina on eri valuutassa kuin euro, valuuttakurssimuutokset voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin ja takaisinmaksuun. Kurssivaihtelut voivat aiheuttaa yllättäviä kustannuksia lainanottajalle.
 • Sääntelyerot: Ulkomaiset lainantarjoajat saattavat noudattaa erilaista sääntelyä ja lainsäädäntöä kuin Suomessa. On tärkeää ymmärtää lainanantajan toimintaa, luotettavuutta ja oikeuksiasi lainanottajana.

Jokainen lainanhakija on ainutlaatuinen, ja kokemukset ulkomailta otetuista lainoista voivat vaihdella henkilökohtaisista tarpeista, valinnoista ja lainanantajasta riippuen. On tärkeää tutkia ja vertailla eri lainavaihtoehtoja huolellisesti ennen kuin päätät, haetko lainan Norjasta tai mihin vaihtoehtoon ikinä päädytkään lopulta.

Suurin osa päätyy kuitenkin hakemaan lainansa ihan kotimaasta.

Vinkkejä ulkomailta edullisia lainoja hakeville suomalaisille

Tässä muutamia vinkkejä suomalaisille lainanottajille, jotka harkitsevat lainan hakemista ulkomailta:

 1. Tee huolellista taustatutkimusta: Tutki huolellisesti eri ulkomaisia lainantarjoajia ja vertaile heidän tarjoamiaan lainaehtoja, korkoja ja kuluja. Tarkista myös heidän maineensa ja luotettavuutensa lukemalla asiakasarvioita ja -kokemuksia.
 2. Vertaa lainaehtoja: Vertaile eri lainaehtoja, kuten korkoja, takaisinmaksuaikaa ja muita kuluja. Tarkista myös mahdolliset vaatimukset, kuten vakuuksien tarve tai tulorajat. Valitse laina, joka parhaiten vastaa tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.
 3. Tarkista sääntely ja lainsäädäntö: Ymmärrä ulkomaisen lainantarjoajan toiminta-alueen sääntely ja lainsäädäntö. Varmista, että he noudattavat asianmukaisia standardeja ja että sinulla on ymmärrys oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi lainanottajana.
 4. Huomioi valuuttakurssiriski: Jos laina on eri valuutassa kuin euro, ota huomioon valuuttakurssiriski. Kurssimuutokset voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin ja takaisinmaksuun. Arvioi riskiä ja harkitse vaihtoehtoja, kuten suojautumista valuuttariskejä vastaan.
 5. Ota yhteyttä suomalaiseen pankkiin: Ennen lainan hakemista ulkomailta, keskustele oman pankkisi kanssa. He voivat tarjota sinulle neuvoja, tietoa ja vertailutietoja ulkomaisista lainoista. Heillä voi myös olla yhteistyökumppaneita ulkomaisten pankkien tai lainantarjoajien kanssa, joiden kautta voit saada parempia ehtoja.
 6. Tutki asiakaspalvelun taso: Tarkista ulkomaisen lainantarjoajan asiakaspalvelun laatu. Arvioi heidän reagointiaikansa, selkeä viestintä ja tuen saatavuus. On tärkeää, että voit luottaa saavasi tarvittavaa tukea ja apua koko lainaprosessin ajan.
 7. Huomioi kielitaito: Jos lainan hakeminen tapahtuu vieraalla kielellä, varmista, että ymmärrät lainaehtojen ja muiden dokumenttien sisällön riittävän hyvin. Tarvittaessa pyydä käännöspalveluita tai harkitse avustajan käyttöä varmistaaksesi, että ymmärrät sopimuksen sisällön.
 8. Selvitä takaisinmaksusuunnitelma: Ymmärrä ulkomaisen lainantarjoajan takaisinmaksusuunnitelma ja varmista, että se sopii taloudelliseen tilanteeseesi. Tarkista, onko mahdollista tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä tai maksaa laina etuajassa ilman lisäkuluja.
 9. Huomioi verotusasiat: Jos hankit lainan ulkomailta, saatat joutua huomioimaan myös verotusasiat. Tarkista, miten lainan takaisinmaksu vaikuttaa verotukseesi Suomessa ja ota tarvittaessa yhteyttä veroviranomaisiin saadaksesi selvennystä.
 10. Tutki lainasopimus huolellisesti: Ennen lainan allekirjoittamista lue lainasopimus tarkasti ja varmista, että ymmärrät kaikki ehdot ja velvoitteet. Tarvittaessa pyydä apua juridiselta asiantuntijalta tai luotettavalta talousneuvojalta varmistaaksesi, että teet tietoisen päätöksen.
 11. Huolehdi tietoturvasta: Ulkomaisen lainantarjoajan kanssa toimiessa varmista, että käytät turvallisia verkkoyhteyksiä ja luotettavia maksupalveluita. Ole varovainen antaessasi henkilökohtaisia tietojasi ja varmista, että yrityksellä on asianmukainen tietosuojakäytäntö.
 12. Vertaa kotimaisiin vaihtoehtoihin: Vaikka harkitsetkin ulkomailta saatavaa lainaa, älä unohda vertailla myös kotimaisia lainantarjoajia. Kotimaiset pankit ja rahoituslaitokset voivat tarjota kilpailukykyisiä vaihtoehtoja, ja sinulla voi olla helpompi saada tukea ja apua tarvittaessa.
 13. Harkitse ammattilaisen apua: Epävakaassa taloustilanteessa ulkomaisten lainojen valinta voi olla monimutkaista. Harkitse ammattilaisen, kuten talousneuvojan tai lainaneuvojan, apua. He voivat auttaa sinua arvioimaan eri vaihtoehtoja, selittää riskejä ja tarjota sinulle tietoa ja neuvontaa päätöksentekosi tueksi.

On tärkeää, että lainanottaja tekee huolellista tutkimusta ja harkintaa ennen ulkomailta otetun lainan hakemista. Varmista, että ymmärrät lainaehtosi, velvoitteesi ja riskit, ja varmista, että ulkomainen lainantarjoaja on luotettava ja turvallinen.