Yhdistelylaina: Kun yhdistät lainat, säästät rahaa varmasti (2024)

Jos haluat yhdistää lainat ja säästää, niin halvin yhdistelylaina on vain klikkauksen päässä.

Tutustu meidän listaamiin markkinoiden parhaisiin pankkeihin ja lainapalveluihin sekä valitse sinulle sopivin. Lainojen yhdistäminen on ilmaista, ja kiistatta tehokkain tapa alentaa lainankustannuksia.

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4 - 20 %

 • Nopea lainojen kilpailutus
 • Vakuudettomat lainat pankeilta
 • Järjestely- ja yhdistelylaina todella tehokkaasti

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,41 - 20 %

 • Edulliset lainat loistavilla lainaehdoilla
 • Noin 65% hakijoista saa myönteisen päätöksen
 • Yli 26 pankin lainapäätökset nopeasti

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:1 - 240 kk

Korko:4,19 - 20 %

 • Pienet ja isommat lainat nopeasti tilille
 • TV:stä tuttu ja 100% kotimainen
 • Suomen ehkä se suosituin kilpailuttaja

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Kilpailuta lainat jopa 27 pankilla & rahoituslaitoksella
 • Suurin laina ilman vakuuksia 60.000€ asti
 • Todella nopea lainapäätös

Lainasummat:1 - 4000 €

Laina-aika:3 - 54 kk

Korko:- 19,97 %

 • Joustava luotto toimii kuin luottokortti
 • Rahat tilille poikkeuksellisesti kellon ympäri
 • Kaikista nopein lainapäätös ja maksu

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:6 - 19 %

 • Edulliset lainat loistavilla lainaehdoilla
 • Kilpailutus tehdään hyödyntämällä lukuisia resursseja
 • Yli 20 pankin lainapäätökset nopeasti

Lainasummat:1000 – 50 000 €

Laina-aika:60 - 144 kk

Korko:6,90 – 17,81 %

 • 2 maksuvapaata kuukautta vuodessa
 • Valinnainen maksuvakuutus
 • Rinnakkaishakija mahdollinen

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Kilpailuttaa ja vertaa lainapalvelut
 • Löydä itsellesi halvin mahdollinen lainatarjous
 • Maksu tilille jo vuorokaudessa arkisin

Mikä on yhdistelylaina?

Yhdistelylaina on laina, joka otetaan useiden eri lainojen ja velkojen yhdistämiseksi yhdeksi kokonaisuudeksi. Sen tarkoituksena on helpottaa talouden hallintaa ja vähentää maksurasitusta, kun lainat ja velat yhdistetään yhdeksi lainaksi.

Yhdistelylainan avulla voit maksaa pois vanhat lainat, luottokorttivelat, osamaksut ja muut pienemmät velat. Sen sijaan että sinun pitäisi hoitaa useita eri lainoja ja velkoja eri aikatauluilla ja korkotasolla, yhdistelylaina mahdollistaa kaikkien velkojen yhdistämisen yhdeksi lainaksi. Näin sinun tarvitsee hoitaa vain yhtä lainaa, jolloin voit pitää paremmin hallinnassa taloutesi ja maksujen ajoituksen.

Yhdistelylainan etuina ovat usein alhaisempi korko ja pidempi takaisinmaksuaika, mikä voi johtaa pienempiin kuukausierin ja parempaan maksuvalmiuteen. Lisäksi yhdistelylaina voi auttaa selkeyttämään taloutta ja vähentämään stressiä, kun sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä lainasta.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että yhdistelylaina ei itsessään poista velkoja, vaan ainoastaan yhdistää ne yhdeksi lainaksi. Sinun tulee edelleen hoitaa takaisinmaksuvelvollisuutesi yhdistelylainan osalta ja olla vastuullinen raha-asioissasi.

Ennen yhdistelylainan ottamista on suositeltavaa arvioida huolellisesti omat taloudelliset tarpeet ja mahdollisuudet. Vertaile eri lainantarjoajia ja niiden tarjoamia ehtoja ja korkoja. Varmista myös, että yhdistelylaina todella helpottaa taloudenhallintaasi ja että se on pitkällä aikavälillä taloudellisesti kannattava vaihtoehto sinulle.

Miksi edullinen yhdistelylaina kannattaa ottaa?

Yhdistelylaina kannattaa useista syistä. Tässä muutamia keskeisiä syitä, miksi yhdistelylaina voi olla hyödyllinen:

 1. Maksujen yksinkertaistaminen: Yhdistelylaina mahdollistaa useiden lainojen ja velkojen yhdistämisen yhdeksi lainaksi. Sinun tarvitsee maksaa vain yhtä lainaa kuukausittain sen sijaan, että hoitaisit useita erillisiä lainoja. Tämä tekee talouden hallinnasta helpompaa ja vähentää mahdollisia maksuun liittyviä huolia.
 2. Korkokustannusten alentaminen: Yhdistelylainan avulla voit saada uuden lainan, jossa on alhaisempi korko kuin aiemmissa lainoissasi tai veloissasi. Alhaisempi korko voi säästää merkittävästi korkokustannuksissa pitkällä aikavälillä, mikä tarkoittaa pienempiä kokonaiskustannuksia lainan takaisinmaksun aikana.
 3. Kuukausierien pienentäminen: Yhdistelylainalla voit saada pidemmän takaisinmaksuajan, mikä voi johtaa pienempiin kuukausieriin. Tämä voi helpottaa talousbudjetin hallintaa ja tarjota paremman maksuvalmiuden.
 4. Talouden hallinnan parantaminen: Yhdistelylaina voi auttaa selkeyttämään taloutta, kun sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä lainasta. Voit paremmin suunnitella ja hallita talouttasi, kun tiedät tarkalleen, kuinka paljon sinun tulee maksaa kuukausittain ja milloin laina tulee kokonaisuudessaan maksettavaksi.
 5. Säästöjen mahdollisuus: Jos yhdistelylainan korko ja kulut ovat aiempien lainojesi korkoja ja kuluja alhaisemmat, voit säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Säästyneet varat voi käyttää esimerkiksi säästämiseen tai muihin taloudellisiin tavoitteisiin.

Ennen yhdistelylainan ottamista on tärkeää arvioida huolellisesti omat taloudelliset tarpeet ja mahdollisuudet.

Vertaile tarkkaan eri lainantarjoajia ja niiden tarjoamia ehtoja, korkoja ja takaisinmaksuaikoja. Laske myös huolellisesti, kuinka paljon säästöjä ja hyötyjä yhdistelylaina voi tarjota sinulle.

Näin voit tehdä tietoisen päätöksen ja valita parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan yhdistelylainan. Muista myös, että osamaksulaskut voi yhdistää ja se ajaa melkein saman asian kuin yhdistelyluottokin.

Miksi kannattaa käyttää lainavertailupalveluita etsiessään halvinta yhdistelylainaa

Lainavertailupalveluiden käyttö yhdistelylainaa etsiessä on hyödyllistä useista syistä:

 • Helppous ja aikasäästö: Lainavertailupalvelut tarjoavat kattavan yleiskuvan eri lainantarjoajien tarjoamista yhdistelylainavaihtoehdoista yhdellä sivustolla. Sen sijaan, että sinun täytyisi tutkia ja vertailla eri lainapalveluiden tarjouksia erikseen, lainavertailupalvelut tekevät tämän työn puolestasi. Saat nopeasti ja kätevästi tiedon eri vaihtoehdoista yhdellä haulla.
 • Laaja valikoima: Lainavertailupalveluiden avulla pääset tutustumaan monipuoliseen valikoimaan lainantarjoajia ja heidän tarjoamiinsa yhdistelylainavaihtoehtoihin. Näin sinulla on mahdollisuus löytää juuri sinulle sopiva laina, olipa kyse sitten korosta, takaisinmaksuajasta tai muista lainaehtoihin liittyvistä tekijöistä.
 • Selkeä vertailu: Lainavertailupalvelut tarjoavat yksityiskohtaiset tiedot eri lainavaihtoehdoista, kuten koroista, takaisinmaksuajoista, lainasummista ja muista kuluista. Näiden tietojen avulla voit tehdä helposti vertailua eri lainojen välillä ja selvittää, mikä vaihtoehto sopii parhaiten taloudellisiin tarpeisiisi.
 • Kustannusten minimoiminen: Lainavertailupalvelut auttavat sinua löytämään edullisimman yhdistelylainan tarjoajan. Voit vertailla eri korkoja ja kuluja, jolloin voit löytää lainan, joka tarjoaa alhaisimman kokonaiskustannuksen. Tämä voi säästää merkittävästi rahaa pitkällä aikavälillä.
 • Tietoturva: Luotettavat lainavertailupalvelut tarjoavat turvallisen ympäristön ja suojaavat henkilötietojasi. Voit luottaa siihen, että tietosi käsitellään luottamuksellisesti ja turvallisesti.

Kokonaisuudessaan lainavertailupalvelut auttavat sinua löytämään parhaan yhdistelylainavaihtoehdon tarpeisiisi. Ne tekevät lainojen vertailusta helppoa ja nopeaa, ja voit säästää aikaa ja vaivaa löytääksesi edullisimman lainaratkaisun.

Miten lainojen yhdistäminen edullisimmaksi toimii

Lainojen yhdistäminen on prosessi, jossa otetaan uusi laina, jolla maksetaan pois useita aiempia lainoja. Tämä tarkoittaa, että sinulla on yksi laina ja yksi kuukausittainen maksuerä sen sijaan, että sinulla olisi useita erillisiä lainoja eri lainanantajilta.

Kun yhdistät lainoja, saatat pystyä saamaan edullisemman koron ja paremmat lainaehdot uuden lainan avulla. Tämä voi johtua siitä, että yhdistelylaina voi tarjota alhaisemman koron ja pidemmän takaisinmaksuajan, mikä voi vähentää kuukausittaisia maksueriä.

Suuret korkoprosentit sattumanvaraisissa kulutusluotoissa voivat todella vaikuttaa talouden ostovoimaan vuoden aikana. Korkea korko tarkoittaa, että maksat enemmän korkoa lainasta joka kuukausi. Jos sinulla on useita tällaisia lainoja, korkeat korkomenot voivat syödä merkittävän osan talouden käytettävissä olevista varoista.

Kun yhdistät lainat, voit saada edullisemman koron ja siten pienemmät korkomenot. Tämä voi helpottaa taloudellista taakkaa ja vapauttaa enemmän varoja käytettäväksi muuhun, kuten säästämiseen tai muihin tärkeisiin menoihin. Pienemmät korkomenot voivat myös auttaa sinua säästämään rahaa pitkällä aikavälillä.

On tärkeää vertailla eri lainatarjouksia ja laskea, kuinka paljon säästät korkokuluissa yhdistelylainan avulla. Voit käyttää lainavertailupalveluita apuna löytääksesi parhaat mahdolliset tarjoukset ja saadaksesi käsityksen siitä, kuinka paljon voit säästää. Tämä auttaa sinua tekemään perusteltuja päätöksiä taloutesi kannalta.

10 parasta vinkkiä lainojen yhdistämiseen rahan säästämiseksi 2024

Tässä muutamia vinkkejä lainojen yhdistämiseen:

 1. Arvioi nykyinen taloudellinen tilanteesi: Ennen lainojen yhdistämistä on tärkeää selvittää nykyinen taloudellinen tilanteesi. Laske yhteen kaikki olemassa olevat lainat, niiden korot, kuukausittaiset maksut ja jäljellä olevat maksuajat. Tämä auttaa sinua saamaan selkeän kuvan velkataakastasi ja siitä, kuinka paljon voit säästää yhdistämällä lainat.
 2. Vertaile lainatarjouksia: Tutki eri pankkien ja lainanantajien tarjoamia lainatarjouksia. Vertaile lainojen korkoja, kuluja, maksuaikoja ja muita ehtoja. Käytä hyväksesi lainavertailupalveluita, jotka auttavat sinua löytämään parhaan mahdollisen tarjouksen.
 3. Laske kustannussäästöt: Laske, kuinka paljon voit säästää yhdistelylainalla verrattuna nykyiseen tilanteeseesi. Huomioi uuden lainan korot, maksut ja takaisinmaksuaika. Vertaa näitä kustannuksia nykyisten lainojesi kustannuksiin ja katso, kuinka paljon voit säästää rahaa.
 4. Selvitä yhdistelylainan ehdot ja kulut: Tutustu huolellisesti yhdistelylainan ehtoihin ja kuluihin. Varmista, että ymmärrät kaikki lainaan liittyvät ehdot, kuten korkoprosentit, maksut ja mahdolliset lisäkulut. Vältä piilokustannuksia lukemalla sopimus huolellisesti ja kysymällä tarvittaessa lisätietoja lainanantajalta.
 5. Neuvottele lainaehtoja: Älä epäröi neuvotella lainaehtoja lainanantajan kanssa. Voit esimerkiksi pyytää alhaisempaa korkoa tai pidempää takaisinmaksuaikaa. Pankit ja lainanantajat voivat olla valmiita neuvottelemaan, jos olet luotettava asiakas ja osoitat vastuullista taloudenhoitoa.
 6. Vertaa myös muita vaihtoehtoja: Lainojen yhdistäminen ei ole ainoa vaihtoehto. Tutki myös muita vaihtoehtoja, kuten luottokorttien tasapainonsiirtoja tai matalakorkoisia kulutusluottoja. Vertaile eri vaihtoehtoja ja valitse se, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.
 7. Harkitse ammattilaisen apua: Jos olet epävarma lainojen yhdistämisen hyödyistä tai et tiedä, mistä aloittaa, harkitse ammattilaisen apua. Voit ottaa yhteyttä talousneuvojaan, joka pystyy arvioimaan tilanteesi ja antamaan sinulle yksilöllisiä neuvoja lainojen yhdistämiseen liittyen. Heillä on kokemusta ja asiantuntemusta, joiden avulla voit tehdä parempia päätöksiä taloudellisen tilanteesi parantamiseksi.
 8. Huomioi muut vaikutukset: Ennen lainojen yhdistämistä on tärkeää huomioida myös muut vaikutukset, kuten luottokelpoisuus ja talouden hallinta. Vaikka lainojen yhdistäminen voi auttaa sinua säästämään rahaa, se voi myös vaikuttaa luottotietoihisi ja maksuhistoriaasi. Varmista, että olet valmis vastaamaan uuden lainan takaisinmaksusta aiheutuviin kuukausittaisiin maksuihin ja että pystyt hoitamaan taloutesi vastuullisesti myös jatkossa.
 9. Tee realistinen maksusuunnitelma: Kun olet ottanut yhdistelylainan, tee realistinen maksusuunnitelma. Laske tarkasti kuukausittaiset maksut ja varmista, että sinulla on riittävästi taloudellista liikkumavaraa muihin elinkustannuksiin. Älä ota uusia lainoja tai velkaa, ellei se ole välttämätöntä, ja pyri pitämään taloutesi tasapainossa.
 10. Vertaile jatkuvasti lainoja: Vaikka olet yhdistänyt lainasi, on tärkeää seurata markkinatilannetta ja vertailla lainoja jatkuvasti. Lainamarkkinat ja korkotasot voivat muuttua ajan myötä, joten on mahdollista, että voit löytää parempia tarjouksia myöhemmin. Pysy aktiivisena lainojen vertailussa ja hyödynnä tarvittaessa uusia mahdollisuuksia säästää rahaa.

Miten kannattaa käyttää lainojen vertailupalveluita suunnitellessaan lainojen yhdistämistä halvemmiksi

Lainojen vertailupalvelut ovat erinomainen työkalu, kun suunnittelet lainojen yhdistämistä. Tässä muutamia vinkkejä siitä, miten voit hyödyntää niitä tehokkaasti:

 1. Kerää tarvittavat tiedot: Ennen kuin käytät lainojen vertailupalveluita, kerää kaikki tarvittavat tiedot nykyisistä lainoistasi. Tähän kuuluu lainojen määrät, korot, maksuajat ja muut lainaehtoihin liittyvät tiedot. Näin sinulla on selkeä kokonaiskuva nykyisestä laina-tilanteestasi.
 2. Valitse luotettava vertailupalvelu: Tutki eri lainojen vertailupalveluita ja valitse luotettava ja hyvämaineinen palvelu. Tarkista, että palvelu tarjoaa laajan valikoiman eri lainatarjoajia ja että se tarjoaa kattavat tiedot lainojen koroista, kuluista ja ehdoista.
 3. Syötä tiedot vertailupalveluun: Syötä keräämäsi tiedot vertailupalveluun ja anna sen analysoida ja vertailla eri lainatarjouksia. Vertailupalvelu näyttää sinulle eri lainojen kustannukset, takaisinmaksuajat ja muut tärkeät tiedot selkeästi.
 4. Vertaile kustannuksia ja ehtoja: Tutki huolellisesti vertailupalvelun tarjoamia lainatarjouksia ja vertaile niiden kustannuksia ja ehtoja. Kiinnitä erityistä huomiota korkoihin, takaisinmaksuajan pituuteen, kuukausittaisiin maksuihin ja muihin lainaehtoihin. Vertailu auttaa sinua löytämään edullisimman ja sopivimman lainan tarpeisiisi.
 5. Huomioi myös muut tekijät: Lainojen vertailussa ei kannata keskittyä pelkästään hintaan. Huomioi myös lainatarjoajan maine ja asiakaspalvelu sekä mahdolliset lisäedut, kuten joustavat takaisinmaksuehdot tai mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun ilman lisäkuluja. Nämä tekijät voivat vaikuttaa kokonaisvaltaiseen lainakokemukseen.
 6. Käytä asiakasarvioita ja arvosteluja: Vertailupalvelut tarjoavat usein asiakasarvioita ja arvosteluja eri lainatarjoajista. Tutki näitä arvioita saadaksesi lisätietoa muiden asiakkaiden kokemuksista. Tämä voi auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä ja valitsemaan luotettavan ja hyväksi todetun lainatarjoajan.
 7. Pyydä tarvittaessa lisätietoja: Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä vertailupalvelun tarjoamaan asiakaspalveluun tai suoraan lainantarjoajaan ja pyytää lisätietoja. Jos sinulla on epäselvyyksiä tai kysymyksiä lainojen ehdoista tai prosessista, älä epäröi ottaa yhteyttä asiantuntijoihin. He voivat auttaa selventämään tilannetta ja antamaan tarvittavat vastaukset.
 8. Tee lopullinen päätös harkiten: Vertailtuaasi eri lainatarjouksia ja saatuasi tarvittavat tiedot, tee lopullinen päätös harkiten. Huomioi oman taloudellisen tilanteesi, takaisinmaksukykysi ja muut tarpeesi ennen kuin teet päätöksen. Muista myös tarkistaa lainan ehdot huolellisesti ennen allekirjoittamista.

Lainojen vertailupalvelut voivat säästää aikaa ja vaivaa, kun etsit parasta lainatarjousta. Ne tarjoavat kattavan ja selkeän yleiskuvan eri lainoista, auttavat vertailemaan kustannuksia ja ehtoja sekä auttavat sinua tekemään informoituja päätöksiä lainan ottamisesta.

Mitä tulee ottaa huomioon lainojen yhdistämisen hakuprosessissa

Lainojen yhdistämisen hakuprosessi voi vaihdella hieman eri lainantarjoajien välillä, mutta yleisesti ottaen se noudattaa seuraavia vaiheita:

 • Selvitä nykyiset lainasi: Ensimmäinen vaihe on selvittää nykyiset lainasi ja niiden yksityiskohdat, kuten jäljellä oleva lainapääoma, korko ja maksuaikataulu.
 • Vertaile lainojen yhdistämistä tarjoavia tahoja: Tutki eri lainantarjoajia ja vertaile heidän tarjoamiaan lainojen yhdistämispalveluja. Vertailu kannattaa tehdä esimerkiksi lainavertailusivustoilla, jotka auttavat löytämään parhaat tarjoukset.
 • Tee hakemus: Kun olet valinnut sopivan lainantarjoajan, tee lainojen yhdistämishakemus. Täytä tarvittavat tiedot, kuten henkilötiedot, nykyisten lainojen tiedot ja taloudellinen tilanteesi.
 • Arvioi lainahakemus: Lainantarjoaja arvioi lainahakemuksesi ja tarkistaa taloudellisen tilanteesi. He voivat pyytää lisätietoja tai dokumentteja varmistaakseen takaisinmaksukykysi.
 • Lainapäätös: Kun lainantarjoaja on arvioinut hakemuksesi, saat lainapäätöksen. Jos hakemuksesi hyväksytään, saat tarjouksen lainan yhdistämiseksi. Tarkista tarjouksen ehdot ja kustannukset huolellisesti ennen hyväksymistä.
 • Lainan maksaminen ja lainojen lunastaminen: Jos hyväksyt lainatarjouksen, uusi lainantarjoaja maksaa vanhat lainasi pois puolestasi. Sinulle jää yksi uusi laina, joka kattaa vanhat lainat.

On tärkeää huolellisesti vertailla eri lainantarjoajia ja heidän tarjoamiaan ehtoja ja kustannuksia ennen päätöksen tekemistä. Lisäksi muista lukea ja ymmärtää uuden lainan ehdot ja takaisinmaksusuunnitelma. Lainojen yhdistäminen voi auttaa helpottamaan taloudellista taakkaa ja säästämään kustannuksia, mutta varmista, että olet tietoinen kaikista uuden lainan ehdoista ennen sitoutumista.

 

Esimerkkejä siitä miten lainojen yhdistelyllä voi säästää reilusti rahaa 2024

Esimerkki 1: Autolaina ja luottokorttilaina

Olet ottanut autolainan, jolla on 8% vuosittainen korko, ja luottokorttilainan, jossa korko on 20%. Molemmat lainat ovat 10 000 euroa ja niiden takaisinmaksuaika on 5 vuotta.

Yhdistämällä nämä kaksi lainaa yhdeksi yhdistelylainaksi, jonka korko on 6%, voit saavuttaa merkittäviä säästöjä. Uuden lainan takaisinmaksuaika voi olla esimerkiksi 7 vuotta.

Laskelma:

 • Autolaina: 10 000 euroa, 8% korko, 5 vuoden takaisinmaksuaika. Kuukausittainen maksuerä on noin 202 euroa.
 • Luottokorttilaina: 10 000 euroa, 20% korko, 5 vuoden takaisinmaksuaika. Kuukausittainen maksuerä on noin 265 euroa.

Yhdistelylaina: 20 000 euroa (10 000 euroa + 10 000 euroa), 6% korko, 7 vuoden takaisinmaksuaika. Kuukausittainen maksuerä on noin 268 euroa.

Säästöjen laskelma: Yhdistämällä lainat saat kuukausittaisen maksuerän pienemmäksi ja säästät rahaa joka kuukausi. Yhteensä säästösi voivat olla noin 199 euroa kuukaudessa (202 euroa + 265 euroa – 268 euroa).

Esimerkki 2: Pikavipit ja kulutusluotto

Sinulla on kolme erillistä pikavippiä, joiden korot vaihtelevat 25-30%. Kukin pikavippi on noin 1000 euroa ja takaisinmaksuaika on 3 kuukautta.

Yhdistämällä nämä pikavipit yhdeksi kulutusluotoksi, jonka korko on 15%, voit säästää huomattavasti korkokuluissa. Uuden lainan takaisinmaksuaika voi olla esimerkiksi 12 kuukautta.

Laskelma:

 • Pikavippi 1: 1000 euroa, 25% korko, 3 kuukauden takaisinmaksuaika.
 • Pikavippi 2: 1000 euroa, 28% korko, 3 kuukauden takaisinmaksuaika.
 • Pikavippi 3: 1000 euroa, 30% korko, 3 kuukauden takaisinmaksuaika.

Yhdistelylaina: 3000 euroa (1000 euroa + 1000 euroa + 1000 euroa), 15% korko, 12 kuukauden takaisinmaksuaika. Kuukausittainen maksuerä on noin 277 euroa.

Säästöjen laskelma: Yhdistämällä pikavipit yhdeksi kulutusluotoksi saat alhaisemman koron ja pidemmän takaisinmaksuajan. Näin säästät korkokuluissa ja kuukausittaisissa maksuerissä. Yhteensä säästösi voivat olla noin 39 euroa kuukaudessa (yhteensä maksueristä vähennettynä uuden lainan maksuerä).

Esimerkki 3: Osamaksusopimukset ja luottokorttilaina

Sinulla on kaksi erillistä osamaksusopimusta, joiden korot ovat 12% ja 15%. Kukin osamaksusopimus on noin 2000 euroa ja takaisinmaksuaika on 12 kuukautta. Lisäksi sinulla on luottokorttilaina, jonka korko on 18% ja jäljellä oleva velka on 3000 euroa.

Yhdistämällä nämä lainat yhdeksi kulutusluotoksi, jonka korko on 10%, voit saavuttaa merkittäviä säästöjä. Uuden lainan takaisinmaksuaika voi olla esimerkiksi 24 kuukautta.

Laskelma:

 • Osamaksusopimus 1: 2000 euroa, 12% korko, 12 kuukauden takaisinmaksuaika.
 • Osamaksusopimus 2: 2000 euroa, 15% korko, 12 kuukauden takaisinmaksuaika.
 • Luottokorttilaina: 3000 euroa, 18% korko.

Yhdistelylaina: 7000 euroa (2000 euroa + 2000 euroa + 3000 euroa), 10% korko, 24 kuukauden takaisinmaksuaika. Kuukausittainen maksuerä on noin 321 euroa.

Säästöjen laskelma: Yhdistämällä lainat yhdeksi kulutusluotoksi saat alhaisemman koron ja pidemmän takaisinmaksuajan. Tämä johtaa pienempiin kuukausittaisiin maksueriin ja säästöihin. Yhteensä säästösi voivat olla noin 200 euroa kuukaudessa (yhteensä maksueristä vähennettynä uuden lainan maksuerä).

On tärkeää huomata, että nämä esimerkit ovat vain suuntaa antavia, ja todelliset säästöt voivat vaihdella lainan määrän, koron ja takaisinmaksuajan perusteella. On aina suositeltavaa käyttää lainavertailupalveluita ja neuvotella lainaehtoja yksityiskohtaisesti pankkien ja lainanantajien kanssa saadaksesi tarkempaa tietoa omasta tilanteestasi

Mitä kokemuksia ihmiset ovat saaneet lainojen yhdistämisestä ja siitä johtuvasta rahan säästöstä

Lainojen yhdistämisellä voi olla useita positiivisia kokemuksia lainanottajille. Tässä muutamia esimerkkejä:

Yksinkertaisempi talouden hallinta: Kun lainat yhdistetään yhdeksi lainaksi, lainanottajalla on vain yksi maksuerä kuukaudessa. Tämä helpottaa talouden hallintaa, koska ei tarvitse seurata useiden erillisten lainojen takaisinmaksuja ja eräpäiviä.

Alhaisemmat kokonaiskustannukset: Yhdistelylainan avulla on mahdollista saada alhaisempi korko ja pienemmät kuukausittaiset maksuerät. Tämä johtaa pienempiin kokonaiskustannuksiin, kun vertaa useiden erillisten lainojen ylläpitämiseen, joissa korot voivat olla korkeampia.

Rahansäästö: Yhdistelylainan avulla voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Alhaisempi korko ja pienemmät maksuerät voivat johtaa säästöihin, koska vähemmän rahaa menee korkoihin ja lainojen ylläpitokuluihin.

Parannettu luottokelpoisuus: Lainojen yhdistäminen voi auttaa parantamaan luottokelpoisuutta. Kun useat lainat yhdistetään yhdeksi, se voi viestittää luotettavuutta ja vastuullista taloudenhoitoa lainanantajalle. Tämä voi avata ovia parempiin lainatarjouksiin tulevaisuudessa.

Stressin vähentyminen: Lainojen yhdistäminen voi vähentää stressiä ja taloudellista painetta. Kun lainat ovat yhdistettyinä, lainanottajalla on selkeämpi kuva taloudellisesta tilanteestaan ja parempi hallinta taloudellisista velvoitteistaan.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että jokainen lainanottajan tilanne on yksilöllinen, ja tulokset voivat vaihdella. Ennen lainojen yhdistämistä on suositeltavaa tutkia eri vaihtoehtoja, vertailla lainoja ja neuvotella lainaehtoja pankkien ja lainanantajien kanssa saadakseen parhaan mahdollisen ratkaisun omiin tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen.