Lainaa yhteishakijan kanssa – Yhteisessä vastuussa oleva laina on halvempi

Kun tarvitset lainaa, yhteishakijan kanssa hakeminen voi olla hyvä vaihtoehto. Yhteishakijan avulla voit parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa sekä samalla saada paremmat lainaehdot eli pienemmän koron tulevaan (tai nykyiseen) lainaan.

Yhteishakijana voi toimia esimerkiksi puoliso, perheenjäsen tai luotettava ystävä (tosin, samassa taloudessa asuva). Kilpailuta lainat yhteishakijan kanssa jonkun seuraavan palvelun kautta ja saat suurella varmuudella parhaan mahdollisen koron lainalle.

Joukossa on lainanvälittäjiä, joista saatte yhdellä hakemuksella monen pankin tarjoukset sekä muutama yksityinen pankki tai rahoituslaitos.

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4 - 20 %

 • Nopea lainojen kilpailutus
 • Vakuudettomat lainat pankeilta
 • Järjestely- ja yhdistelylaina todella tehokkaasti

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,41 - 20 %

 • Edulliset lainat loistavilla lainaehdoilla
 • Noin 65% hakijoista saa myönteisen päätöksen
 • Yli 26 pankin lainapäätökset nopeasti

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:1 - 240 kk

Korko:4,19 - 20 %

 • Pienet ja isommat lainat nopeasti tilille
 • TV:stä tuttu ja 100% kotimainen
 • Suomen ehkä se suosituin kilpailuttaja

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Kilpailuta lainat jopa 27 pankilla & rahoituslaitoksella
 • Suurin laina ilman vakuuksia 60.000€ asti
 • Todella nopea lainapäätös

Lainasummat:1 - 4000 €

Laina-aika:3 - 54 kk

Korko:- 19,97 %

 • Joustava luotto toimii kuin luottokortti
 • Rahat tilille poikkeuksellisesti kellon ympäri
 • Kaikista nopein lainapäätös ja maksu

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:6 - 19 %

 • Edulliset lainat loistavilla lainaehdoilla
 • Kilpailutus tehdään hyödyntämällä lukuisia resursseja
 • Yli 20 pankin lainapäätökset nopeasti

Lainasummat:1000 – 50 000 €

Laina-aika:60 - 144 kk

Korko:6,90 – 17,81 %

 • 2 maksuvapaata kuukautta vuodessa
 • Valinnainen maksuvakuutus
 • Rinnakkaishakija mahdollinen

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Kilpailuttaa ja vertaa lainapalvelut
 • Löydä itsellesi halvin mahdollinen lainatarjous
 • Maksu tilille jo vuorokaudessa arkisin

Lue tekstiä pidemmälle, jos haluat lisätietoa yhteishakijan kanssa lainaamisesta, tietää sen tuomista eduista ja mitä kannattaa ottaa huomioon ennen itse lainan hakemista. Lukaise eteenpäin ja opi lisää yhteishakijan kanssa lainaamisesta!

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa: tarve ja rooli

tarve lainaan Lainan tarve voi syntyä erilaisissa elämäntilanteissa, olipa kyseessä suurempi hankinta, kuten asunnon ostaminen, tai äkillinen rahantarve. Yhteishakijan rooli voi olla merkittävä, kun harkitaan lainan hakemista. Yhteishakija voi olla esimerkiksi puoliso, perheenjäsen tai läheinen ystävä*, joka auttaa lainan saamisessa ja parantaa lainaehtoja.

*Huomaa kuitenkin, että usein ja melkein aina yhteishakijan pitää asua samassa taloudessa päähakijan kanssa.

Yhteishakijan kanssa lainaaminen voi tarjota useita etuja. Yksi merkittävä etu on paremmat mahdollisuudet saada lainaa. Yhteishakijan mukanaan tuoma lisätulo tai parempi luottokelpoisuus voi vaikuttaa positiivisesti lainahakemuksen arviointiin. Laina voi olla myös suurempi, kun hakijoiden yhdistetyt tulot ja varallisuus otetaan huomioon.

Lisäksi yhteishakijan kanssa lainaaminen voi johtaa parempiin lainaehtoihin. Pankit ja muut rahoituslaitokset saattavat tarjota alhaisempaa korkoa ja joustavampia takaisinmaksuehtoja, kun lainassa on mukana vakuuttava yhteishakija. Tämä voi merkittävästi pienentää lainan kokonaiskustannuksia ja helpottaa takaisinmaksua.

Laina yhteishakijan kanssa: huomioi nämä seikat

Ennen yhteishakijan kanssa lainan hakemista on tärkeää ottaa huomioon muutamia seikkoja. Ensinnäkin, yhteishakijan tulee olla taloudellisesti vastuullinen ja luotettava. Lainan takaisinmaksuvelvollisuus jakautuu molempien hakijoiden kesken, joten on tärkeää, että molemmat ovat sitoutuneita hoitamaan maksut ajoissa.

Toiseksi, yhteishakijan taloudellinen tilanne tulee arvioida huolellisesti. Lainanantaja arvioi sekä päähakijan että yhteishakijan luottokelpoisuuden ja maksukyvyn. Yhteishakijan tulojen ja velkojen on oltava riittävät, jotta hänestä on hyötyä lainan hakemisessa.

On myös tärkeää, että lainan hakijat tekevät selkeät sopimukset ja määrittelevät vastuunjakamisen etukäteen. Tämä auttaa välttämään mahdollisia konflikteja tulevaisuudessa ja varmistaa, että laina maksetaan sovitusti.

Yhteishakijan kanssa lainaaminen tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa suurempia hankintoja tai selvitä taloudellisista haasteista helpommin. Tärkeintä on kuitenkin varmistaa, että kaikki lainan hakijat ymmärtävät vastuunsa ja velvollisuutensa. Lainaaminen yhteishakijan kanssa voi olla hyvä vaihtoehto, mutta se edellyttää rehellistä keskinäistä kommunikaatiota ja erityisesti luottamusta.

Ennen lainahakemuksen lähettämistä on suositeltavaa tutustua eri lainantarjoajiin ja vertailla heidän tarjoamiaan ehtoja. On hyvä selvittää, mitä etuja yhteishakijan kanssa lainaaminen voi tarjota ja millaisia riskejä siihen liittyy.

Ammattitaitoisen rahoitusneuvojan kanssa keskusteleminen voi auttaa hahmottamaan paremmin yhteishakijan kanssa lainaamisen mahdollisuuksia ja haasteita.

Yhteishakijan kanssa lainaamisen hyödyt

Yhteishakijan kanssa lainaaminen voi tarjota monia etuja, kun harkitset lainan ottamista. Käydäänpä läpi hieman yhteishakijan kanssa lainaamisen hyötyihin ja miten se voi vaikuttaa lainanhakuprosessiin (nimenomaan myönteisesti).

Suuremmat mahdollisuudet saada lainaa

mahdollisuudet paranevatYhteishakijan mukanaan tuoma lisätulo tai parempi luottokelpoisuus voi lisätä mahdollisuuksiasi saada lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Pankit ja muut rahoituslaitokset arvioivat lainahakemuksen luottokelpoisuuden ja maksukyvyn perusteella.

Vielä kun/jos yhteishakijalla on vahvempi taloudellinen asema kuin itse päähakijalla, se voi (ja yleensä niin tekeekin) parantaa lainanhakijan mahdollisuuksia saada hyväksytty lainapäätös.

Erityisesti Omalaina lainanvälittäjänä ja monet pankit, kuten Nordea, Danske Bank, Norwegian, OmaSP ja Resurs Bank korostavat yhteislainaamisen hyötyjä, kannattavuutta ja samalla turvallisuutta.

Suurempi lainasumma

Yhteishakijan kanssa lainaaminen voi mahdollistaa suuremman lainasumman. Pankit ja muut lainanantajat ottavat huomioon sekä päähakijan että yhteishakijan tulot ja varallisuuden. Tämä yhdistetty taloudellinen voimavara voi avata ovet suuremmille lainasummille, mikä voi auttaa toteuttamaan suurempia hankintoja tai käsittelemään taloudellisia haasteita.

Edullisemmat lainaehdot

Yhteishakijan kanssa lainaaminen voi johtaa edullisempiin lainaehtoihin. Laina voi olla alhaisemmalla korolla, ja takaisinmaksuehdot voivat olla joustavammat, kun mukana on vakuuttava & maksukykyinen (+ mielellään keskituloinen) yhteishakija.

Tämä voi ja yleensä pienentää lainan kokonaiskustannuksia ja tehdä takaisinmaksusta helpompaa.

Vahvempi neuvotteluasema

Yhteishakijan kanssa sinulla voi olla vahvempi neuvotteluasema lainanantajan kanssa. Yhteishakijan tulojen ja varallisuuden ansiosta voit esittää vakuuttavamman tapauksen lainan saamiseksi ja pyytää parempia lainaehtoja. Lainanantajat saattavat olla halukkaampia tarjoamaan kilpailukykyisempiä ehtoja, kun heillä on enemmän varmuutta lainan takaisinmaksukyvystä.

Jakaminen lainan vastuusta ja maksuista

Yhteishakijan kanssa lainaaminen tarkoittaa, että lainan takaisinmaksuvelvollisuus jakautuu molempien hakijoiden kesken. Tämä voi olla hyödyllistä, koska voit jakaa vastuun ja maksut toisen henkilön kanssa.

Tämä tarkoittaa, että molemmat osapuolet jakavat taloudellisen vastuun lainan takaisinmaksusta. Jos esimerkiksi kohtaat taloudellisia vaikeuksia tai maksuvaikeuksia, yhteishakija voi auttaa sinua selviytymään näistä haasteista.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että yhteishakijan kanssa lainaaminen edellyttää avointa ja luottamuksellista kommunikaatiota. On tärkeää varmistaa, että molemmat osapuolet ymmärtävät lainan ehdot ja sitoutuvat takaisinmaksuun. Selkeät sopimukset ja vastuunjakaminen etukäteen voivat auttaa välttämään mahdollisia konflikteja tai väärinkäsityksiä.

Myönteinen lainapäätös yhteisvastuullisesti

Lopuksi, yhteishakijan kanssa lainaaminen voi olla hyvä vaihtoehto, kun tarvitset puhtaasti nettilainaa helpoiten ja haluat parantaa mahdollisuuksiasi saada hyväksytty lainapäätös sekä edullisemman koron parhailla mahd. ehdoilla. Lainan saamisen helpottuminen + pienempi korko ovat kaksi pääsyytä, miksi yhdessä haettu laina kannattaa.

Muista kuitenkin tehdä huolellista harkintaa ja varmistaa, että yhteishakijan valinta on vastuullinen ja luotettava. Kun molemmat kaksi osapuolta sitoutuvat vastuulliseen lainan hoitoon, yhteishakijan kanssa lainaaminen voi tuoda monia etuja ja helpottaa taloudellisista vaikeuksista ponnistelua merkittävästi. Olettaen, että sellaisia on.

Mitä tulee ottaa huomioon ennen yhteishakijan kanssa lainan hakemista?

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa voi olla hyvä vaihtoehto monissa tilanteissa, kuten suurempien hankintojen rahoittamisessa tai taloudellisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Kuitenkin ennen kuin teet päätöksen yhteishakijan kanssa lainan hakemisesta, on tärkeää harkita seuraavaa 7 tärkeää asiaa. Näitä ovat muun muassa:

 1. Luottamus ja avoin kommunikaatio: Yhteishakijan kanssa lainan hakeminen edellyttää vahvaa luottamusta ja avointa kommunikaatiota. On tärkeää keskustella avoimesti taloudellisesta tilanteestanne, tuloistanne, menoistanne ja muista taloudellisista sitoumuksistanne. Tämä auttaa varmistamaan, että olette molemmat sitoutuneita yhteisvastuulliseen lainan takaisinmaksuun.
 2. Taloudellinen tilanne: Ennen lainan hakemista on tärkeää arvioida huolellisesti taloudellista tilannettanne yhdessä yhteishakijan kanssa. Tarkastelkaa tulojanne, menoja, velkojanne ja säästöjänne. Miettikää, miten lainan lyhennykset sopivat nykyiseen talousarvioonne ja miten ne vaikuttavat taloudelliseen tilanteeseenne tulevaisuudessa.
 3. Yhteiset taloudelliset tavoitteet: Keskustelkaa yhdessä yhteisistä taloudellisista tavoitteistanne ja siitä, miten laina auttaisi niiden saavuttamisessa. On tärkeää olla yhtä mieltä siitä, miten lainaa käytetään ja miten takaisinmaksu tapahtuu. Yhteiset taloudelliset tavoitteet auttavat ymmärtämään, miksi lainaa tarvitaan ja sitoutumaan sen vastuulliseen takaisinmaksuun.
 4. Luottotiedot: Tarkistakaa molempien yhteishakijoiden luottotiedot ennen lainan hakemista. Luottotietojen tarkistaminen antaa kuvan taloudellisesta luotettavuudesta ja auttaa arvioimaan lainan saamisen mahdollisuuksia. Huono luottotietohistoria voi vaikuttaa lainahakemuksen hyväksymiseen tai vaatia korkeampaa korkoa.
 5. Lainaehtojen vertailu: Ennen lainahakemuksen lähettämistä on tärkeää vertailla eri lainantarjoajien tarjoamia ehtoja. Tutustukaa huolellisesti lainan korkoihin, maksuaikoihin, takaisinmaksuehtoihin ja mahdollisiin kuluihin. Vertailu auttaa teitä löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen ja varmistamaan, että lainan ehdot sopivat tarpeisiinne ja taloudelliseen tilanteeseenne.
 6. Sopimuksen selvät ehdot: Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista lukekaa ja ymmärtäkää huolellisesti kaikki sopimuksen ehdot. Varmistakaa, että olette tietoisia takaisinmaksuvelvollisuuksistanne, mahdollisista sanktioista ja muista lainan ehtoihin liittyvistä seikoista. Tarvittaessa kysykää lisätietoja lainantarjoajalta.
 7. Riskien harkitseminen: Yhteishakijan kanssa lainaaminen voi liittyä riskeihin, erityisesti jos takaisinmaksukyky tai suhde yhteishakijaan muuttuu. Harkitkaa tarkkaan näitä riskejä ja keskustelkaa siitä, miten selviätte mahdollisista vaikeuksista tai muutoksista taloudellisessa tilanteessa.

Vielä lopuksi

Yhteishakijan kanssa lainan hakeminen voi tarjota monia etuja, kuten paremmat lainaehtojen mahdollisuudet, suuremman lainasumman saannin ja yleisesti halpaa lainaa (erityisesti tässä maailman taloustilanteessa) helpommin.

Kuitenkin on tärkeää harkita huolellisesti kaikkia edellä mainittuja seikkoja, ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Jos et saa yksin lainaa, kannattaa ehdottomasti viimeistään silloin kokeilla lainaamista yhdessä, varsinkin, jos asut avo- tai avioliitossa. Tämä kun on auttanut jo kymmeniä tuhansia saamaan lainapäätöksen myönteisenä kielteisen sijaan.